Καλύψη οπών και σχισμών

seal


Οι προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών είναι λεπτόρρευστες συνθετικές ρητίνες οι οποίες τοποθετούνται στις μασητικές επιφάνειες των οπισθίων δοντιών για να προστατεύουν τις στενές οπές και σχισμές των δοντιών τις οποίες επειδή δεν μπορούν να καθαριστούν καλά με το βούρτσισμα, ξεκινά η τερηδόνα.
Συνήθως τα δόντια που προστατεύουμε με αυτόν τον τρόπο είναι οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι, οι οποίοι είναι τα πιο σημαντικά δόντια για τη μάσηση και ανατέλλουν στην ηλικία των 6 ετών. Εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να χαλάσουν. Επίσης οι ίδιες προληπτικές καλύψεις μπορούν να τοποθετηθούν σε δεύτερους μόνιμους γομφίους που ανατέλλουν στο στόμα σε ηλικία 12 περίπου ετών, καθώς και σε κάθε δόντι που έχει μεγάλες οπές και σχισμές και επομένως αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει τερηδόνα.

Η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολη και απαιτεί μόνο μία επίσκεψη. Ο οδοντίατρος προετοιμάζει την επιφάνεια που θα δεχτεί την προληπτική επικάλυψη βουρτσίζοντας απλώς το δόντι με ειδικά βουρτσάκια. Στη συνέχεια τοποθετεί το υλικό χωρίς τροχισμό του δοντιού και δίχως αναισθησία.
Η προστασία που προσφέρουν οι καλύψεις απέναντι στην τερηδόνα είναι 100% και μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους για αρκετά χρόνια.
Συστήνουμε την επανεξέταση των καλύψεων και την αντικατάσταση αυτών αν χρειαστεί με την ενηλικίωση των παιδιών.


fis