Παιδοδοντία

 

 

milk

Τα νεογιλά δόντια:

Τα νεογιλά δόντια ανατέλλουν στο στόμα των μωρών από τον 5ο – 6ο μήνα και η ανατολή τους ολοκληρώνεται στην ηλικία των 2 1/2 με 3 χρόνων.
Είναι 20 και ξεχωρίζουν σε :
Νεογιλοί τομείς : Αυτά είναι τα μπροστινά δόντια (8 συνολικά – 4 στην άνω γνάθο και 4 στην κάτω γνάθο) και είναι τα πρώτα που εμφανίζονται στο στόμα.
Νεογιλοί κυνόδοντες : Είναι 4 συνολικά και εμφανίζονται μεταξύ 16 – 23 μηνών
Νεογιλοί γομφίοι : Είναι τα μεγάλα οπίσθια δόντια (8 συνολικά) και εμφανίζονται σε ηλικία 1-2 χρονών.

Όλα αυτά θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα δόντια ξεκινώντας από την ηλικία των 5 – 6 χρονών και αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την ηλικία των 13 χρόνων.

O ρυθμός ανάπτυξης της τερηδόνας είναι πιο γρήγορος στα παιδιά απ’ότι στους ενήλικες είναι απαραίτητος ο περιοδικός έλεγχος της στοματοπροσωπικής ανάπτυξης και της αναπτυσσόμενης σύγκλεισης. Ο ακριβής χρόνος επανεξέτασης στα παιδιά κυμαίνεται από 3 έως 6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού.

Φροντίζουμε ώστε η επίσκεψη να είναι ευχάριστη για το παιδί,  ώστε να εξοικειωθεί με το γιατρό και να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης, πολύ χρήσιμη για το μέλλον.

Στο ιατρείο μας παρέχουμε τις παρακάτω υπηρέσιες για τα παιδιά:

  • Καθαρισμός & στίλβωση
  • Προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών για παιδιά
  • Φθορίωση

 

Η υγιής οδοντοφυΐα χτίζεται στα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Παρά τις εκστρατείες ενημέρωσης, πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών και των εφήβων  έχουν τερηδόνα και ουλίτιδα, που σημαίνει ότι η στοματική υγιεινή δεν αποτελεί πρωτεύον μέλημα. Αυτά τα παιδιά όταν ενηλικιωθούν θα χρειαστεί να επισκεφθούν αρκετές φορές τον οδοντίατρο για διάφορες θεραπείες, κάτι που θα είχε αποφευχθεί αν φρόντιζαν τα δόντια τους από μικρή ηλικία.